6 motive pentru care parul tau refuza sa creasca in lungime

„De ce nu imi creste parul?” sau „De ce imi creste parul atat de greu?” si „Ce anume fac gresit oare?”, sunt intrebarile care ne alearga prin minte, celor mai multe dintre noi, cel putin de 3.000 de ori pe an. Dar lucrurile nu sunt chiar atat de simple incat sa se rezume doar la raspunsurile acestor trei intrebari.

Atunci cand vine vorba de o lungime stagnanta a firelor de par pot exista mai multe cauze pe care ar trebui sa le iei in considerare. In articolul de astazi, Salonul de Frumusete Ellisium ti-a pregatit o lista cu motivele care ar putea cauza intreaga ta nefericire.

Genetica

Oricat am incerca sa cautam motive pentru ca, mai apoi, sa putem gasi solutii, adevarul este ca oamenii sunt diferiti si, prin urmare, corpul fiecaruia dintre noi se comporta ca atare. Fiecare individ are propriul sau ciclu de crestere a parului. Din pacate, aceste cicluri pot fi mult mai rapide in cazul unora, dubland astfel lungimea medie per annum.

Lungimea terminala a parului reprezinta lungimea maxima pe care podoaba capilara ar putea sa o atinga fara sa fie taiata sau deteriorata. Parul nu inceteaza sa creasca atunci cand atinge o anumita lungime, insa ciclul de crestere impiedica adaosul de centimetri pentru o anumita perioada de timp.

Faza de crestere a parului este determinata exponential de genetica si poate dura intre doi si sase ani. In medie, parul creste aproximativ 2 cm pe luna. Totusi, fiecare persoana in parte are propriul sau ciclu de crestere, motiv pentru care tu si prietena ta cea mai buna ati putea observa diferente semnificative de lungime.

Caderea parului

Caderea parului este normala si naturala. Nu te ingrijora! Caderea parului resprezinta, de asemenea, o parte importanta a procesului de crestere. Parul vechi, deteriorat este „aruncat” pentru a-i face loc celui sanatos.

Stiai ca pana si cel mai sanatos dintre scalpuri indeparteaza pana la 150 de fire pe zi?

Totusi, atunci cand balanta inclina spre pierderea excesiva a parului incep sa apara problemele.

Inaintarea in varsta

Similar geneticii tale, varsta poate fi si un motiv pentru care parul tau nu va creste. Varsta afecteaza cresterea parului deoarece ciclul de crestere devine mai scurt pe masura ce imbatranesti. De asemenea, pe masura ce inaintezi in varsta, parul tau va fi afectat din cauza a tot ceea ce ai facut pe parcursul vietii. Abia atunci te vor prinde din urma aspecte precum: stilul de viata, decolorarea, dar si obiceiurile tale alimentare si sanatatea fizica. Ciclul initial de sase ani se transforma intr-un ciclu de doi ani, facand parul mai subtire si incapabil sa creasca dupa un anumit punct.

Nivelul de stres

Vei spune ca fiecare problema de sanatate pe care o avem poate fi pusa pe seama stresului, si nu te inseli! Stresul poate afecta absolut fiecare parte a corpului nostru si reprezinta o afectiune care nu ar trebui niciodata subestimata!

Stresul (emotional sau fizic) poate influenta caderea parului si scaderea generala a „calitatii” acestuia, deoarece blocheaza ciclul de crestere a parului.

Deteriorarea parului

Varfurile despicate sau slabirea structurii pe lungime, din cauza decolorarii sau expunerii la temperaturi ridicate, opresc si ele cresterea parului. Sau, cel putin, mentin lungimea in acelasi punct, deoarece imediat ce firele inainteaza in crestere, centimentrii in plus se vor rupe cu usurinta, din pricina degradarii.

Cand vine vorba de varfurile despicate situatia e mult mai usor de remediat. Indepartarea acestora cu ajutorul unei foarfece va stimula cresterea mult mai sanatoasa a parului.

Alimentatia

Asemenea stresului, alimentatia, dietele, exercitiile sau lipsa activitatii fizice pot influenta sanatatea podoabei tale capilare. Nu doar pielea ta are nevoie de hidratare si de vitamine. O alimentatie sanatoasa face minuni pentru parul tau!Parul tau e precum o carte deschisa! Pentru a avea grija de el corespunzator trebuie sa afli cat mai multe despre structura si nevoile acestuia. Intra pe site-ul nostru si descopera secretele de ingrijire si oferta serviciilor oferite de expertii Ellisium!