Afla care sunt substantele pe care trebuie sa le eviti atunci cand alegi un sampon

Multe popoare si culturi din antichitate, si destule din prezent, pretuiesc parul pentru ca simbolizeaza un izvor infinit de putere, intelepciune sau frumusete. Atat femeile, cat si barbatii, purtau parul lung cu mandrie, deoarece dimensiunea si desimea firelor podoabei capilare aratau trasaturile de caracter extraordinare ale posesorului.

In zilele noastre, pentru cei mai multi dintre noi parul reprezinta o trasaura fizica atractiva, pentru care vom fi complimentati adesea si care va atrage atentia la fel de mult precum pe vremuri. Cei mai multi dintre noi ne dorim un par lung sanatos, dar nu cu totii reusim sa obtinem structura si aspectul mult visat. Daca nu stim cum sa avem grija de parul nostru, acesta va deveni aspru si se va rupe cu usurinta.

Asa cum banuiai, produsele de ingrijirea parului din comert nu sunt intotdeauna cele mai bune alegeri, de aceea, Ellisium ti-a pregatit o lista cu ingredientele pe care trebuie neaparat sa le eviti atunci cand iti alegi samponul.

Sulfatii

  • Lauril sulfat de amoniu sau sulfat lauret de sodiu (SLES)

Ce sunt sulfatii? Sulfatii sunt detergenti foarte puternici care actioneaza printr-o reactie chimica, in care se leaga de sebumul de pe scalpul nostru si cu apa. Cand clatesti samponul, sulfatii iau toate uleiurile si reziduurile cu ele. Dar, in timp ce curata, vor deteriora parul, deoarece il pot face fragil si pot creste frizz-ul.

  • Lauril sulfat de sodiu (SLS)

Acest sulfat creeaza o spuma pe care unii o iubesc, dar care poate compromite foliculii atunci cand este lasata sa actioneze pe scalp, si are si alte efecte toxice asupra corpului uman. Persoanele cu parul vopsit trebuie sa evite cu orice pret acest ingredient, deoarece poate estompa culoarea și separa firele de par de uleiurile lor naturale, de care au nevoie pentru a ramane sanatoase.

Parabeni

Probabil ai mai auzit lucruri despre reputatia lor de daunatori. Acestia sunt folositi drept conservanti pentru a preveni aparitia bacteriilor in cosmetice si sampoane. Parabenii pot imita hormonul estrogen si au fost descoperite legaturi intre prezenta acestora si aparitia cancerului de san.

Clorura de sodiu

Clorura de sodiu a fost denumita impropriu si sare de bucatarie. Prezenta acesteia in lichidul șamponului și balsamului are rol principal de ingrosare a consistentei. Sarea poate usca un scalp deja sensibil, provoaca mancarime si caderea parului.

Polietilenglicoli (PEG)

PEG este un agent de ingroșare derivat din petrol care este adesea contaminat cu subproduse. Nu s-au facut suficiente cercetări pentru a concluziona ca PEG-urile in sine sunt la fel de toxice atunci cand sunt folosite drept ingredientele ale șamponului, dar produsele secundare obișnuite din PEG pot fi dăunătoare.

Dietanolamina (DEA) si trietanolamina (TEA)

DEA și TEA sunt, de asemenea, emulgatori și agenti de spuma care reduc tensiunea superficiala, astfel incât ingredientele solubile in apa si solubile in ulei se pot amesteca.

Formaldehide

Formaldehida este un cancerigen cunoscut pentru om si s-a dovedit ca este absorbita prin piele in testele pe animale. Producatorii il adauga adesea la produse drept conservant, dar poate fi eliberat si in timp printr-un proces chimic din alte tipuri de conservanti.

Alcool

Majoritatea alcoolilor au un efect de uscare și, cu cât apar in lista de ingrediente, cu atat produsul conține mai mulți alcooli. Unii alcooli care nu sunt la fel de daunatori pentru parul uscat incep cu un „C” sau un „S”, cum ar fi alcoolul cetearilic și alcoolul stearilic. De fapt, cei care sunt de evitat au de obicei un adaos in numele lor, cum ar fi alcoolul izopropilic sau propanolul.Acestea nu sunt singurele substante de evitat, insa reprezinta un pericol pentru sanatatea podoabei capilare suficient de mare incat sa fie mentionate in aceasta lista. Daca vrei sa afli mai multe despre ingrijirea corpului tau, intra pe site-ul nostru si descopera secretele de frumusete ale Salonului Ellisium.