Balayage vs Ombre – care sunt diferentele si asemanarile?

Daca esti o doamna sau domnisoara in pas cu trend-urile, cu siguranta ai auzit deja despre balayage sau ombre. In prezent, toate saloanele de coafura presteaza servicii de balayage sau ombre, dar ce inseamna mai exact acesti termeni si care sunt diferentele dintre acestia? Daca esti curioasa sa afli mai multe informatii despre aceste tehnici atat de iubite la nivel mondial, te invitam sa citesti mai departe articolul Ellisium despre balayage vs ombre – care sunt diferentele si asemanarile.

Ce inseamna Balayage

Termenul balayage provine din limba franceza si inseamna „a matura”. Da, ai citit bine, a matura. Cuvantul balayage este utilizat pentru a descrie tehnica prin care vopseaua este aplicata pe par, cu ajutorul unei pensule. Tehnica utilizata este cea a mainii libere, in care culoarea este aplicata pe suvite de par alese. Procesul de colorare incepe de la cativa centimetri mai jos de scalp, coborand cu tot mai multa culoare spre varfuri. Aplicarea vopselei se realizeaza in sectiuni triunghiulare de par, pe o placa speciala sau o folie, pentru a se obtine o tranzitie naturala a culorii, de la o nuanta inchisa, pana la cea mai deschisa culoare. Aceasta tehnica ofera parului un look natural si aspect de suvite pe lungimea parului, care ies in evidenta in lumina. Spre deosebire de ombre, acest look este mai usor de intretinut, cu un aspect mult mai natural.

Ce inseamna Ombre

Cuvantul ombre provine tot din limba franceza si inseamna „umbra”. Pe cand balayage se refera mai mult la tehnica, ombre reprezinta stilul, adica tranzitia de la o nuanta mai inchisa la una mai deschisa a parului. In general, ombre este mai potrivit pentru persoanele brunete, deoarece este una dintre cele mai subtile tehnici, trecerea culorilor fiind destul de fluida. Daca esti fana a parului blond, dar te temi sa optezi pentru un full blonde sau pur si simplu nu vrei sa ai grija radacinilor crescute o data la cateva saptamani, ombre este alegerea perfecta pentru tine. Deoarece ombre este un look care atrage atentia, trebuie sa fie realizat la perfectie, de catre cineva pregatit in domeniu. Mai mult ca sigur ai observat in jurul tau domnisoare al caror ombre reprezenta doar o trecere brusca de la brunet la blond. Acesta este rezultatul unei tehnici gresite sau vopsitului acasa.

Balayage vs Ombre

Diferenta notabila dintre cele doua este aceea ca balayage reprezinta o tehnica, iar ombre reprezinta un gradient de culoare. Ombre reprezinta de fapt tehnica balayage, utilizata pentru a crea culori contrastante, mai inchise la radacina si mai deschise la varfuri. In concluzie, este nevoie de balayage pentru a obtine ombre, dar tehnica balayage luata ca atare poate crea diverse nuante si umbre impresionante. „Balayage nu trebuie sa fie ombre, dar ombre trebuie sa fie balayage”.

Acum ca am clarificat diferentele si asemanarile dintre ombre si balayage, ce zici, iti surade o schimbare de look? Te asteptam la Salon Ellisium, pentru e reda stralucirea parului tau. Nu uita sa faci o programare inainte si sa discuti cu noi toate detaliile legate de viitorul tau look.