Descopera microblading – cel mai actual trend in materie de sprancene – partea I

In fiecare dimineata, atunci cand te pregatesti pentru o noua zi, trebuie sa iti bati capul cu creion dermatograf, gel pentru sprancene, pensule si cate si mai cate, pentru ca sprancenele tale sa arate asa cum iti doresti. Fireste, nu este drept faptul ca unele dintre noi sunt nevoite sa se chinuie pentru a obtine sprancene cu un aspect cat mai natural. Exact din aceasta nevoie a femeilor, specialistii au venit cu o noua gaselnita in materie de trend-uri de beauty. Microblading-ul este o procedura care promite sa iti ofere sprancenele pe care ti le doresti de mult. Este prima oara cand auzi despre asa ceva? Ramai alaturi de Salon Ellisium si descopera microblading – cel mai actual trend in materie de sprancene.

Este microblading-ul dureros?

Daca inca te afli aici inseamna ca te-ai confruntat de-a lungul vietii cu problema sprancenelor neuniforme, prea deschise la culoare sau cu goluri. Stii deja ca tot chinul si toti banii cheltuiti pe produse de make-up ti-au adus doar sprancene care se scurg sau se sterg de pe fata dupa cateva ore. Totusi, recent ai auzit despre microblading, o tehnica minune, un fel de tatuaj semipermanent care iti promite sprancene perfecte. Totusi, parca te sperie gandul unui tatuaj realizat pe fata si ideea de machiaj permanent, pe care nu il poti modifica, cel putin nu pentru o anumita perioada de timp. Nu-ti face griji, procesul in sine este mai putin dureros decat ai crede, iar rezultatul nu tine la nesfarsit. Haide sa lamurim cateva aspecte legate de microblading.

Ce inseamna microblading?

In loc sa utilizeze un instrument pentru tatuaje traditional, microblading-ul implica folosirea unei ustensile mici, care prezinta in capat cateva ace abia vizibile. Aceste ace sunt utilizate pentru a trasa manual fire de par delicate, in timp ce injecteaza vopseaua sub primul strat de piele. Cum arata rezultatele? Extrem de realist, am spune noi si nu numai. Mai mult, „desenul” final nu se va duce la prima spalare, ci va rezista pentru o perioada de timp.

Este microblading-ul un tatuaj?

Da, dar nu tocmai. Atunci cand iti realizezi un tatuaj pe piele, stii ca este vorba despre ceva permanent. In schimb, in cazul microblading-ului, desi, in teorie se realizeaza precum un tatuaj, vorbim despre o perioada limitata de timp. Firele de par desenate in timpul procesului nu sunt gravate atat de adanc in piele precum in cazul unui tatuaj obisnuit. Totodata, pigmentul utilizat este diferit, deoarece corpul tau il va metaboliza intr-un final, si „desenul” se va estompa.

Cine poate opta pentru microblading?

Cel mai mare avantaj al microblading-ului este acela ca nu trebuie sa ai un anumit ton al pielii pentru a putea opta pentru acesta. Chiar si daca te confrunti cu pierderi ale firelor de par cauzate de alopecie, poti opta pentru tehnica microblading-ului. Specialistul va alege culori care sa se potriveasca cu nuanta naturala a parului tau, pentru ca rezultatul sa fie unul cat mai apropiat de realitate.

Inca nu ti-am raspuns la toate intrebarile? Nicio grija, revenim cu partea a II-a a acestui articol, deci nu pleca prea departe!