Sfaturi si informatii despre decolorarea parului

Fiecare fata sau femeie isi doreste, cel putin o data in viata, sa se poata bucura de par blond. In cele mai multe cazuri, exceptie fiind cele care se bucura de o podoaba capilara blonda de la mama natura, este necesar un proces lung si anevoios de decolorare a parului. Daca e prima oara cand te loveste aceasta dorinta si te gandesti ca poti obtine un par blond platinat acasa, da-ne voie sa te oprim, inainte de a comite o mare greseala. Pentru ca multe dintre voi sunteti curioase, astazi am pregatit un articol marca ElliSium, cu tot ceea ce ar trebui sa stii despre decolorarea parului.

In ce consta decolorarea parului?

Decolorarea reprezinta un proces chimic, care duce la deschiderea culorii parului. Odata aplicat pe par amestecul oxidant, acesta penetreaza structura firelor de par si elimina pigmentii de culoare din acestea. Cu cat procesul este mai lung, cu atat culoarea obtinuta va fi una mai deschisa. Decolorarea se poate realiza ca atare sau inainte de o noua colorare, rezultatul depinzand de intensitatea culorii initiale.

Cand este necesara decolorarea parului?

Daca iti doresti sa iti deschizi parul cu cateva tonuri, poti opta pentru o colorare temporara. Daca, in schimb, intentionezi sa treci de la brunet la blond, in mod clar trebuie sa apelezi la clasica decolorare. Totusi, oricat de mult iti doresti sa faci o schimbare, nu recomandam decolorarea parului atunci cand acesta este extrem de deteriorat. Tehnica decolorarii slabeste firul de par, asadar, daca parul taunu este in cea mai buna forma, nu vei reusi decat sa ii inrautatesti starea. Inainte de acest pas este indicat sa iti hidratezi parul, cu masti sau tratamente, pentru restructurarea firului de par. Bineinteles, daca este cazul poti apela la o tunsoare. Un par mai scurt, dar sanatos, va arata mereu mai bine decat un par lung, degradat.

Cum intretin parul decolorat?

Intretinerea parului decolorat se face atat acasa, cat si la salon. Decolorarea lasa cuticulele parului deschise si slabite, ceea ce il face sa fie uscat si poros.

·         Niciodata nu trebuie sa iti supui parul la doua procese de decolorare consecutive!

·         Incearca sa iti speli parul mai rar, pentru a nu elimina uleiurile naturale care hidrateaza parul.

·         Foloseste un sampon special, destinat intretinerii culorii, dupa vopsire, in locul unui sampon obisnuit.

·         Renunta pe cat posibil la ustensilele pentru coafat, precum placa sau ondulatorul de par, deoarece caldura degajata de acestea nu face decat sa usuce si mai tare parul.

·         Nu iti pieptana parul atunci cand este ud, pentru a nu rupe firele de par si a nu strica buclele, daca ai parte de un par cret natural.

·         Inlocuieste prosopul din bumbac pe care il folosesti pentru a-ti sterge parul cu unul din microfibra, pentru a evita electrizarea acestuia.

Desi extrem de dificila, decolorarea parului te poate ajuta sa obtii acel look mult visat, fie el blond, roz pastelat sau rosu intens. Alege intotdeauna decolorarea la salon, chiar daca va trebui sa scoti ceva mai multi bani din buzunar. Fa-ti o programare la ElliSium si vino sa vorbim despre nevoile si cerintele parului tau!