Tot ce trebuie sa stii despre serviciul de microblading

Cu tot accesul la internet si multitudinea de beauty gurus care isi fac veacul pe platformele retelelor de socializare, e greu sa nu fi auzit sau sa nu fi citit inca de microblading. Ce este microbladingul, te intrebi? Ei bine, arta de a desena si crea cea mai buna forma a sprancenelor, potrivita fetei tale, se identifica cu acest nume.

Fiind o interventie nedureroasa si noninvaziva, a devenit cu rapiditate foarte populara printre doamnele si domnisoarele care au dorit sa le dea o forma mai bine definita sprancenelor lor. Cu toate ca poate fi realizata si in cazul barbatilor, acestia tind sa aiba mai mult noroc, fiind binecuvantati cu sprancene pline de catre mama natura.

Daca vrei sa afli mai multe despre aceasta ramura a serviciilor de infrumusetare, citeste articolul Ellisium de astazi dedicat microbladingului.

Ce este microbladingul

Tehnica de pigmentare, cunoscuta sub numele de microblading, este foarte precisa. Datorita instrumentului utilizat, foarte asemenator cu un stilou care in loc de penita are o lama inclinata, la finalul careia se afla 10-12 ace mici. Aceste ace nu patrund in piele, doar zgarie delicat suprafata acesteia. Persoanele care au trecut prin aceasta experienta au descris senzatia ca fiind asemanatoare cu o taietura facuta de o foaie de hartie.

Acul coloreaza apoi foarte fin cu un pigment de calitate medicala stratul de epiderma, creand fire de par realiste, cu aspect natural.

Diferenta dintre microblanding si tatuarea sprancenelor

Spre deosebire de tatuaj, tehnica microblading este noninvaziva si aproape deloc dureroasa. Tatuajele patrund mult mai adanc in epiderma si au o durata de „viata” mai indelungata. Microblandingul nu este permanent si se estompeaza in decurs de 18 luni.

De asemenea, firele de par desenate au un aspect mult mai fin si mai natural decat cele tatuate.

Diferenta dintre microblading si micropigmentare (microshading)

Ambele forme sunt tehnici semipermanente de definire a sprancenelor, insa se diferentiaza in cateva aspecte. Spre deosebire de aspectul de fir individual, extrem de precis, al microbladingului, micropigmentarea are un efect final mult mai moale. Atunci cand nu te poti hotari intre cele doua interventii, exista tehnicieni care pot combina procedurile pentru a personaliza rezultatul, in functie de forma fetei si de preferinte, pana la capat.

Procesul de aplicare a pigmentului

Atunci cand te afli deja pe scaunul salonului de frumusete, tehnicianul va stabili zona de lucru si forma pe care urmeaza sa o aiba sprancenele, curatand pielea si pregatind-o pentru tratament. Dupa care are loc anestezia, pe baza de unguient local. Acest pas dureaza in jur de 40 de minute. Cat timp actioneaza gelul, se fac ultimele masuratori, se stabileste exact forma si se pregatesc instrumentele. Dupa care se incepe procedura de trasare a liniilor. In cazul in care exista durere, se aplica din nou gelul anestezic.  Odata terminat procesul trebuie facuta o pauza de 6-8 saptamani, dupa care se revine la salon pentru retusare, adica umplerea eventualelor goluri pigmentate sau vindecate necorespunzator.

Ce trebuie sa faci cat astepti vindecarea

La finalul primei interventii vei primi cateva instructiuni de ingrijire si intretinere, insa orice eventuale iritatii care ar putea aparea sunt complet normale. In momentul in care incep sa se vindece, culoarea sprancenelor se va estompa, acestea dezvaluindu-si forma finala dupa aproximativ o luna. Pentru a te asigura ca se vindeca cum trebuie, este important sa nu te scarprini si sa nu incerci sa jupesti coaja care se va forma in jurul lor.

Microbladingul este reversibil

Pigmentul folosit nu lasa cicatrici si nu decoloreaza pielea. Pentru indepartare poti folosi o solutie pe baza de sare.

Daca vrei sa afli mai multe despre cele mai actuale metode si servicii de infrumusetare citeste si:

Beneficiile tratamentului cu oxigen hiperbaric

De ce sa alegi serviciul de remodelare corporala

Cum se realizeaza corect manichiura cu oja semipermanenta