Totul despre oja semipermanenta

Oja semipermanenta – tot ce trebuie sa stii despre ea!

Devenita extrem de populara mai ales in ultimii doi ani, oja semipermanenta  detroneaza incet, dar sigur, moda unghiilor cu gel, reprezentand, pentru tot mai multe femei, o alegere inteleapta, sanatoasa si accesibila din punct de vedere financiar. In ceea ce priveste compozitia, oja semipremanenta se aseamana foarte mult cu cea normala, insa are in plus o stralucire aparte si o textura mult mai rezistenta. De asemenea, diferenta dintre aplicarea ojei comune si a celei semipermanente consta in faptul ca cea din urma necesita un procedeu putin mai complex, care include si folosirea unei lampe cu raze UV. Tocmai din acest motiv, manichiura semipermanenta poate fi realizata doar la saloanele specializate sau acasa, in cazul in care ai un astfel de aparat.

Cum se aplica oja semipermanenta?

La fel ca in cazul manichiurii obisnuite, aplicarea ojei semipermanente se face dupa ce au fost indepartate cuticulele, iar suprafata unghiilor a fost netezita si degresata cu o solutie speciala. Urmeaza o baza incolora, cu rol protector si de intarire a unghiilor, care favorizeaza aderenta perfecta a ojei semipermanente.
Aceasta se aplica in doua straturi, cu o sesiune intermediara de 2 minute, timp in care unghiile sunt expuse razelor UV. La final se aplica un lac protector, al carui rol este de a mentine intensitatea si stralucirea culorii. Durata in care se realizeaza manichiura semipermanenta nu depaseste 45 de minute.

Care sunt avantajele ojei semipermanente?

Conform specialistilor din domeniul cosmetic, manichiura semipermanenta prezinta mai multe avantaje fata de cea cu gel, atat din punct de vedere estetic, cat si in privinta sanatatii unghiilor.

  • Manichiura semipermanenta se preteaza oricarui tip de unghie, indiferent de marime sau forma, datorita faptului ca poate fi realizata cu orice culoare si nu necesita ingrosarea unghiilor cu gel.
  • Oja semipermanenta isi pastreaza intensitatea si ramane intacta aproximativ 2-3 saptamani, chiar daca gatesti, speli vase sau faci curatenie. Nu-i asa ca este grozav sa stai fara stresul ca ti-ar putea sari oja de pe unghii chiar in timp ce te pregatesti pentru o intalnire importanta?
  • Acest tip de oja nu afecteaza sanatatea unghiilor, dimpotriva, este recomandat femeilor care au unghii casante sau exfoliate, deoarece le protejeaza si le intareste. De asemenea, baza pentru unghii imbunatatita cu vitamina A este hranitoare si contribuie la fortifierea acestora.
  • Datorita faptului ca intareste unghiile si are o textura putin mai rigida, oja semipermanenta te poate ajuta sa scapi de nesanatosul obicei de a-ti roade unghiile.
  • Manichiura semipermanenta este o alegere excelenta pentru persoanele cu prea putin timp liber sau care vor sa aiba o manichiura impecabila fara a cheltui prea multi bani, deoarece intregul proces nu depaseste mai mult de 45 de minute, iar pretul se situeaza intre 60 si 100 de lei (acesta depinde de salonul pentru care optezi). In functie de ritmul de crestere al unghiilor, manichiura semipermanenta se poate reface chiar si la un interval de trei saptamani.
  • Daca te-ai plictisit de culoarea pentru care ai optat, poti sa aplici peste oja semipermanenta un strat de oja obisnuita. O poti sterge oricand doresti iar stratul initial, aplicat in salon, nu va fi afectat in niciun fel.
  • Spre deosebire de manichiura cu gel, indepartarea ojei permanente nu cauzeaza subtierea unghiilor, nici exfolierea acestora.

Care sunt dezavantajele ojei semipermanente?

In comparatie cu avantajele pe care le implica, am putea spune dezavantajele manichiurii semipermanente sunt irelevante. Principalul inconvenient al acesteia este reprezentat de faptul ca oja semipermanenta este rezistenta la dizolvantii folositi in cazul ojei comune, pentru indepartarea acesteia fiind nevoie de o solutie speciala pe care o gasesti in saloane. Totodata, un minus il poate constitui necesitatea unei lampi cu raze ultraviolete pentru a realiza acest tip de manichiura.