Tratamentul cu parafina

Ce este cavitatia?
21 februarie 2017
Totul despre oja semipermanenta
25 februarie 2017
Arata tot

Tratamentul cu parafina

O sedinta de tratament cu parafina pentru maini si picioare este practic un proces cosmetic care contribuie la hidratarea profunda a pielii tratand pielea sensibila, crapata, intarita sau descuamata.
Parafina, un derivat al petrolului, are un aspect delicat de ceara si se foloseste sub forma de masca pentru a crea o pelicula protectoare si foarte hidratanta pentru piele.
Se foloseste o varietate de parafina medicinala alba, purificata, cu temperatura de topire 42-46°C.

Prin actiunea sa antiinflamatoare, parafina atenueaza durerile cauzate de o circulatie periferica deficitara, urmare a purtarii tocurilor sau a afectiunilor de tip reumatism. In timpul aplicarii pe piele, parafina topita se raceste, formand o pelicula, a carei temperatura scade rapid, pana la temperatura mediului inconjurator. Prin transfer termic, caldura se difuzeaza in tesuturi si actioneaza asupra vaselor periferice, dilatandu-le, circulatia singelui accelerandu-se si crescand ritmul de eliminarea a toxinelor.

Etapele unui tratament cu parafina sunt :

  • Curatarea mainilor/picioarelor si dezinfectarea lor ;
  • Exfolierea cu un produs de gomaj ;
  • Aplicarea prin masaj usor a unei creme hidratante ;
  • Se introduc mainile respectiv picioarele intr-o baie de parafina incalzita, dupa care se infoliaza in plastic si se impacheteaza in manusi sau botosei de bumbac care ajuta la mentinerea caldurii pentru mai mult timp ;
  • Se indeparteaza parafina dupa cca 20 min
  • Pentru a da posibilitatea inchiderii porilor, se recomanda ca zona tratata  sa nu fie spalata cu apa timp pentru minim 60 minute.

Tratament cu parafina – efect imediat

La ElliSium efectul obtinut prin tratament cu parafina este unul spectaculos, pielea avand un aspect placut, fin, fiind deosebit de catifelata.
Este deci o alegere potrivita pentru un tratament ale carui efecte se simt si se vad imediat.
Poate fi in acelasi timp si cadoul de care veti fi placut surprinsa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *