Tratamentul cu parafina

O sedinta de tratament cu parafina pentru maini si picioare este practic un proces cosmetic care contribuie la hidratarea profunda a pielii tratand pielea sensibila, crapata, intarita sau descuamata.
Parafina, un derivat al petrolului, are un aspect delicat de ceara si se foloseste sub forma de masca pentru a crea o pelicula protectoare si foarte hidratanta pentru piele.
Se foloseste o varietate de parafina medicinala alba, purificata, cu temperatura de topire 42-46°C.

Prin actiunea sa antiinflamatoare, parafina atenueaza durerile cauzate de o circulatie periferica deficitara, urmare a purtarii tocurilor sau a afectiunilor de tip reumatism. In timpul aplicarii pe piele, parafina topita se raceste, formand o pelicula, a carei temperatura scade rapid, pana la temperatura mediului inconjurator. Prin transfer termic, caldura se difuzeaza in tesuturi si actioneaza asupra vaselor periferice, dilatandu-le, circulatia singelui accelerandu-se si crescand ritmul de eliminarea a toxinelor.

Etapele unui tratament cu parafina sunt :

  • Curatarea mainilor/picioarelor si dezinfectarea lor ;
  • Exfolierea cu un produs de gomaj ;
  • Aplicarea prin masaj usor a unei creme hidratante ;
  • Se introduc mainile respectiv picioarele intr-o baie de parafina incalzita, dupa care se infoliaza in plastic si se impacheteaza in manusi sau botosei de bumbac care ajuta la mentinerea caldurii pentru mai mult timp ;
  • Se indeparteaza parafina dupa cca 20 min
  • Pentru a da posibilitatea inchiderii porilor, se recomanda ca zona tratata  sa nu fie spalata cu apa timp pentru minim 60 minute.

Tratament cu parafina – efect imediat

La ElliSium efectul obtinut prin tratament cu parafina este unul spectaculos, pielea avand un aspect placut, fin, fiind deosebit de catifelata.
Este deci o alegere potrivita pentru un tratament ale carui efecte se simt si se vad imediat.
Poate fi in acelasi timp si cadoul de care veti fi placut surprinsa!