Tunsoarea, adevarata provocare a unui hairstylist

Cele mai frecvente greseli daca ai acnee. Cum trebuie sa iti ingrijesti tenul?
7 noiembrie 2018
Tunsoarea Undercut – O provocare pentru femei
31 martie 2019
Show all

Tunsoarea, adevarata provocare a unui hairstylist

Deseori alegem tunsoarea pe care dorim sa o purtam in urma unei cautari pe Pinterest sau pentru ca am vazut o prietena care s-a tuns intr-un anumit fel si ne dorim si noi, fara a lua in calcul fizionomia si caracteristicile particulare ale fetei noastre, si ale firului de par. Fiecare persoana este diferita si prin urmare, fiecare tunsoare va fi diferita.

Aceasta are scopul de a pune in valoare trasaturile si de a masca imperfectiunile fetei.
Alegerea tunsorii presupune examinarea mai multor caracteristici, aspect ce o face o operatiune complexa, si de aceea, recomandarea noastra este sa alegeti tunsoarea doar in urma unei consultatii cu hairstylistul dumneavoastra.

Pentru a putea identifica tunsoarea potrivita este important sa cunoastem principalele forme ale fetei:

 • Forma ovala: fruntea rotunjita si barbia putin ascutita. Aceasta este forma ideala deoarece are aproximativ aceleasi proportii.
  • Sfat: ne permite sa purtam aproximativ orice, fie ca iti doresti parul lung, scurt, cu breton sau fara breton, oricare ar fi alegerea ta nu ai sanse sa gresesti.
 • Forma rotunda: latimea este egala cu lungimea, iar cea mai lata parte este linia dintre pometi.
  • Sfat: lungimea ideala este cea medie, cu cararea pe o parte pentru a ascunde din rotunjimea fetei. De evitat sunt tunsorile scurte sau bretonul drept.
 • Forma patrata: fruntea, pometii si mandibula sunt ca o linie dreapta. Mandibula patrata este caracteristca cea mai evidenta.
  • Sfat: mascarea mandibulei cu ajutorul unei tunsori drepte, lungi, sau a unei tunsori cu varfuri filate. Mai puteti opta si pentru un breton filat intr-o parte.
 • Forma diamant: fruntea si barbia sunt aproximativ egale iar segmental din mijloc este mai lat datorita pometilor proeminenti.
  • Sfat: poti alege orice tip de tunsoare care ajuta la mascarea pometilor. De evitat este bretonul drept.
 • Forma inima: asemanatoare cu forma ovala dar se diferentiaza printr-o barbie mult prea ascutita.
  • Sfat: ideal pentru acest format este bobul pana la nivelul barbiei deoarece acesta ofera volum. Este de evitat orice tunsoare deasupra barbiei.
 • Forma alungita: un oval mult mai alungit, caracterizat printr-o frunte lata si o barbie alungita.
  • Sfat: bretonul drept si o tunsoare medie care sa ofere volum in jurul barbiei sunt alegerile potrivite pentru a mai “taia” din lungimea fetei.

Acestea sunt particularitati ale formelor fetei, de precizat este faptul ca aceste forme sunt combinate, situatiile in care o persoana prezinta doar caracteristicile unui singur format sunt rare.

Toate sfaturile pe care le-am prezentat mai sus trebuie asociate cu trasaturile firului de par (structura, textura, directiea de crestere, ondulatia, etc) pentru ca forma finala a tunsorii sa se imbine armonios cu fizionomia fetei.

Avand in vedere atat complexitatea fizionomiei particulare a fiecarei persoane, cat si caracateristicile multiple ale firului de par, alegerea tunsorii devine o operatiune care necesita intotdeauna o atentie deosebita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *