Impachetari Termocuverta

 

Impachetari anticelulitice in termocuverta!
Termoterapia cuprinde acele modalitati de tratament care utilizeaza caldura pentru cresterea temperaturii anumitor parti ale corpului. Impachetarile in termocuverta reprezinta proceduri care se bazeaza pe efectul benefic al caldurii asupra organismului.

Sedintele  de tratament cu termocuverta constau in infasurarea pacientului intr-o patura electrica dubla, care prin efectul de sauna, permite slabirea localizata doar in zonele dorite. Temperaturile ridicate(85 grade) ale termocuvertei  aplicate local, in zonele cu probleme, duc la arderea rapida a tesutului adipos si la accelerarea semnificativa a metabolismului celular, a procesului de eliminare a toxinelor si a lichidului tisular in exces. Astfel se produce o detoxifierea organismului si scaderea retentiei de apa.

Rezultate vizibile la procedurile efectuate la termcuverta se pot observa  dupa 3 sedinte, cand se poate vedea o usoara scadere ponderala precum si modificari la nivelul pielii care devine mai catifelata si mai ferma.

Termocuverta reprezinta in fapt o sauna locala ce ajunge la temperaturi foarte ridicate, procedura ducand la arderea extrem de rapida a tesutului adipos, cresterea semnificativa a metabolismului celular si pierderea rapida in centimetri.

Cercetari clinice demonstreaza ca  o serie de patologii cum ar fi :  dureri  lombare, dureri menstruale,  contractii musculare, dureri ale coloanei vertebrale,  dureri musculare  se pot trata prin caldura, deci  si prin termocuverta. Caldura  declanseaza in organism  mecanisme complexe neurologice , vasculare si metabolice care reduc durerea si  in plus sunt capabile sa reduca depresia si  anxietatea asociate  bolii.

Aceasta crestere  de temperatura poate fi  superficiala sau profunda.

Termocuverta are aspectul unui sac de dormit si este  confectionata  asemenea unei paturi electrice. Zonele de caldura independente permit progamarea temperaturii dorite pe fiecare zona in parte.

In ceea ce priveste problemele de celulita si de inestetisme ale pielii, termocuverta  ofera posibiltatea de a trata zonele atinse de celulita. Caldura degajata de termocuverta  dilata vasele de singe, creste ritmul cardiac,  si implicit  genereaza un mai mare flux de singe, imbunatateste circulatia sanguina si limfatica si imbunateste elasticitatea  tesuturilor. Temperatura ridicata din interiorul termocuvertei favorizeaza transpiratia si deci toxinele din corp sunt eliminate cu mai multa usurinta direct prin piele.

Este vorba de un remediu important intrucat  termocuverta inlatura retentia hidrica si are un efect detoxifiant care elimina aspectul  inestetic de coaja de portocala, conferind fermitate pielii.

Pentru ca are efect de sauna, termocuverta  poate fi utilizata si ca etapa in cadrul  tratamentului  anticelulitic  care presupune si impachetari cu produse care favorizeaza  eliminarea celulitei si arderea grasimilor. Caldura degajata de termocuverta provoaca dilatarea porilor, in acest fel pielea va capata o mai mare permeabilitate la principiile active continute in cremele si namolurile care se aplica  pe corp  in cadrul sedintei de tratament.

Numita si termoterapie, termocuverta nu ajuta doar la slabire, pentru ca prin efectele sale contribuie si la remedierea unor probleme de sanatate cum ar fi probleme articulare, artrite,probleme reumatismale, probleme ginecologice, etc.

Un alt efect important  pe care il produce termocuverta  este ca relaxeaza  organismul , indeparteaza stresul  si anxietatea. Termocuverta  prin starea de bine, de comfort pe care o creeaza, are un rol de echilibrare a functiilor cerebrale, contribuind astfel la reglarea proceselor  nervoase la persoanele solicitate psihic .Astfel termocuverta prin efectul de sauna, exercita un puternic efect tonifiant asupra sistemului nervos, fenomen care sta la baza recomandarii saunei in astenii nervoase.

Durata unei sedinte de tratament  in termocuverta este de 30-40  de minute. Pentru a se obtine rezultate maxime se recomanda 3 tratamente saptamanale.